JEWELRY BOX

The compact and functional volume of the building is a futuristic living cage. Adjusted classical proportions of facades, warm whiteness of stone walls, deep shadows falling from powerful cornices, remind majestic temples, the ruins of which still stand on the land of Ancient Greece. Natural stone of various textures and shades, used in the decoration of facades, is characteristic of both modern architecture and ancient architecture. Details and decorative elements emphasize the combination of functionality and representativeness.

The project uses natural materials. The inner and outer walls are made of ceramic bricks based on natural components and natural stone mined in the nearest deposits. Only materials based on organic ingredients are used for finishing and painting. Reinforced concrete is used only for the construction of foundations and frames of buildings (requirements due to seismic hazard in the construction area). The flat roof is used to collect rainwater, which after cleaning is used for technical purposes.

The compact and functional volume of the building is a futuristic living cage. Adjusted classical proportions of facades, warm whiteness of stone walls, deep shadows falling from powerful cornices, remind the constructions of Ancient Greece. The plan of the house is a clear composition structure of rectangles-rooms, different in area, superimposed on a strict dotted line of support columns. This diagram illustrates the simplicity of changing planning decisions. Natural stone of various textures and shades are used for facade decoration. Details and decorative elements emphasize the combination of functionality and representativeness.

ARCHITECTURE & CONSTRUCTION     DESIGN & RENOVATION

© 2023 by ALPN Ltd. 

Jewelry Box 02

The compact and functional volume of the building is a futuristic living cage in Greece

Go to link